Haluaisitko hyödyntää luonnonantimia, mutta et tiedä mitkä kasvit ovat turvallisia käyttää? Lähde mukaan opettelemaan villiyrttejä. Poimulehti, nokkonen, voikukka,  maitohorsma, siankärsämö…

Kuivattuja yrttejä, Alpon savannin leijona kukkien keskellä

Viime vuonna suuren suosion saavuttanut yrttikävely järjestetään jälleen kesäkuun alussa. Samansisältöinen kurssi kahtena eri päivänä. 🌿🍀

Villiyrttikurssi Alpon savannilla keskiviikkona 7.6.2023 ja perjantaina 16.6.2023 klo 18 –

Rentoa luonnonkasvien opiskelua käytännönläheisesti. Sopii aloittelijoille ja kokeneemmille keräilijöille.

Kurssin vetäjänä toimii Sanna Saarenketo luonnontuotteiden poimijakouluttaja Kauhajoelta. Sannalla on yritys Kuusanna, joka mm. myy kuivattuja yrttituotteita (https://kuusanna.com/).

Sannan opetustyyli on tiivis ja käytännönläheinen. Ei kuivaa luokkahuoneopetusta vaan suoraan luontoon! Lajien opettelu tapahtuu luonnossa samalla kun kävellään ja kerätään kasveja sekä keskustellaan rennosti. Kurssi kestää noin 2-3 tuntia.

Hinta 25€/osallistuja, sisältää mukavan villiyrttitarjoilun.

Maksu paikanpäällä käteisellä tai pankkikortilla.

Hintaan sisältyy mahdollisuus tenttiä max kolme yrttiä ja saada merkinnät niistä Kerääjä.fi-palveluun  (tämä on uudempi verkkopalvelu, joka korvaa paperiset kerääjäkortit / poimijakortit.) Kerääjä.fi-palvelu hyödyllinen silloin, jos tuotteita haluaa kerätä myyntiin ja tienata niillä. (Vaatii rekisteröitymisen palveluun.)

Max. 10 osallistujaa / kurssi. Ennakkoilmoittautumiset sähköpostilla alponsavanni@gmail.com tai puhelimitse 050 308 9304/Loviisa (viestillä tai soittamalla).

Ota mukaan:

  • kumpparit tai pitkävartiset kengät heinikossa liikkumiseen,
  • kori tai muu keruuastia,
  • sakset,
  • puutarhahanskat (nokkosen käsittelyyn) ja
  • muistiinpanovälineet halutessasi.

Paikka: Alpon savanni, Sarantie 672, Nummijärvi, Kauhajoki

Voit tulla paikanpäälle jo aikaisemmin tutkiskemaan veistospuiston ihmeitä ja uutta kahvilaa ja galleriaa.