Työpajat toteutetaan Alpon savannilla joka viikko torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin klo 15-18. Niin kauan, kunnes veistos on valmis. Veistoksen paljastus on 26.8. valtakunnallisen ITE-seminaaripäivän yhteydessä.

Alpo suunnitteli koko sairausajan Ukraina-veistosta nimeltään Yhtä ei voinut jättää. ITE-taiteilija Tuomo Rantanen on haastatellut Alpoa monesti ja Alpo on kertonut hänelle ja monille muille, millaisen hän veistoksesta haluaa. Kerran Alpo pääsi kotona käymään taksilla. Sillloin hän sai kertoa ja tehdä kirjaimia veistosta varten.

Kesän aikana Alpon savannilla järjestetään työpajoja, joissa veistosta tehdään pala palalta Tuomon ohjauksessa. Näihin työpajoihin voivat osallistua kaikki halukkaat.

Veistosta tehdään Alpon tuvan pihassa ja autotallissa eli parkkikaikalta päin katsottuna kameli-veistoksen ja punaisen talon vasemmalla puolella. Voit tulla siitä liittymästä, jossa lukee ”ei kulkua” (tai jotain sen suuntaista).

Veistoksen tekemiseen osallistuminen ei vaadi mitään erikoisosaamista. Riittää jos osaat käyttää saksia tai vasaraa. Materiaalina käytetään puuta, peltiä, vanhoja muovisankoja, ja mitä kaikkea vielä keksitäänkään matkanvarrella…

Kuvassa ITE-taiteilija Tuomo Rantanen.

Kuvassa Alpon piirtämä luonnos tulevasta veistoksesta.